fbpx
Skip to content Skip to footer

USSEL – 4. august 2023

USSEL spiller på Nordlyd Festival i august 2023

24. juni bliver USSEL døbt af Orgi-E.
Karrierekanonen-vinder, USSEL, udgiver næste single med Suspekt’s Orgi-E, DÅBEN (feat. Orgi-E) er den næste single fra USSEL’s kommende album, ENGLE & BLÅ MÆRKER.

Sangen foregår i et parallelt univers, hvor Emil Simonsen (Orgi-E) og Emil Baadsgaard (USSEL) er hhv. far og søn. Orgi-E skal døbe USSEL og byde ham velkommen til livet. Det er dog ikke den kanoniske dåb, der udspiller sig for lytteren; Frustrerede og bramfrie kontemplerer USSEL og Orgi-E over livets talløse fristelser. Hvilke er værd at opsøge, og hvilke bringer os i fordærv?

Om albummet
ENGLE & BLÅ MÆRKER er et ukonventionelt take på det moderne rap-album, der gennem sine 14 sange flår lytteren igennem alt fra storladent arena-pop, flerstemmige børnekorsarrangementer, tungt bouncende trap og punket nihilisme. Tematisk veksles der mellem dødsangst, dysfunktionel kærlighed, fremtidsdrømme og opvækst. Frygten for at dø uden at have efterladt et positivt aftryk på verden er en af de narrativt drivende kræfter albummet igennem. USSEL har et inderligt ønske om at forbedre sig, om at være den bedst mulige version af sig selv, men problemet er, som USSEL selv beskriver det, at han endnu ikke har fundet sin kryptonit – altså den ene ting, der bliver ved med at bringe ham i fordærv.

Som helhed er albummet en grandios indre fortælling, der både forholder sig til og giver plads til opture, nedture og selvindsigt. DÅBEN er en frustreret kontemplering over tilværelsens fristelser; NORDLYS drejer sig om at genfinde kærligheden til sin bror; DET BEDSTE VED EMIL handler om det værste ved Emil (USSEL), mens BARN AF VISNE BLADE er en påmindelse om aldrig at give slip på sit indre barn.

Om USSEL
Bag USSEL står den sønderborgensiske multikunstner Emil Mercedes Baadsgaard, der, siden sin debutsingle bli nu her i 2020, har udgivet to ep’er og en række singler; Først som spæd artist i det københavnske musikkollektiv Nembus Music (Marcus.wav, Dwonji, SLWMO), siden på det fremadstormende musikselskab 100Blaa og med en pladekontrakt hos Sony Danmark. Senest har USSEL vundet DR’s Karrierekanonen 2022.

Som live act stikker USSEL i mange retninger; der alterneres frit mellem rocket energi, poppet længsel og punket fandenivoldskhed. Om USSEL’s koncert på Uhørt Festival skrev Soundvenue; “[…] hvis vi skal sammenligne USSEL med kunstnere i samme genre, så minder han mig om typer som Emil Kruse, KIDD og Papa Erotic fra FRAADS. Typer, der ved, de er lækkerbidskener, og som i deres bedste momenter oser så meget af overskud, at det er umuligt at føle sig uenig.”

Lyt til USSEL på Spotify: