fbpx
Skip to content Skip to footer

ØNDI – 3. august 2023

ØNDI spiller på Nordlyd Festival 3 august 2023

ØNDI er kulminationen af ungdommelig punk-energi, kreativ frihed og teatralsk performativitet. ØNDI er en knytnæve i mellemgulvet – et ømt punkt mellem pop og postpunk, mellem ekstase og raseri, mellem orkestreret dramatik og utæmmet vildskab.

ØNDI er den skamløse selvdyrkelse, den uforskammede arrogance og den ungdommelige naivitet – en dedikation til den verden vi befinder os i, lige nu og her.

ØNDI er inspireret af alt fra de hårdeste elektroniske acts til den fængende pop- melodi, og man kan forvente en heftig svingom i følelsesregistret. Kombinationen af den gennemtrængende musik, strobelyset og det intense nærvær, efterlader publikum i en ekstatisk, trance-lignende symbiose. For det performative element er alt for ØNDI, og man mærker den dramatiske energi fra det sekund de går på scenen. Den karismatiske og nærværende forsanger, Tobias Bjerg, tager publikum med bag masken og drager dem ind i et rum til komplet selvdyrkelse af ungdommen – et rum, hvor man faktisk tror ungdomsoprør er en god ide. ØNDI er nemlig en direkte konsekvens og erkendelse af Gen-Z og det moderne samfunds udfordringer. ØNDI er ikke en kritik af strukturer – men nærmere en konsekvens heraf.
Firkløveren ØNDI har hver især arbejdet med musik hele deres liv. Bandet blev dannet i 2021 som en reaktion på de kommercielle “pop-kasser” og som modreaktion på, hvordan den samtidige danske popmusik lyder, føles og opleves. Bandet importerer internationale produktioner og en anti-jantelovs-ekstroversion ind i den ofte meget ydmyge og tilbagelænede danske sangskrivningsproces, hvilket resulterer i en eksplosiv og intens musikalsk cocktail.
ØNDI udgav deres debutsingle, “DUM SANG” den 2. november 2022, hvor de afholdt releasekoncerten i en fyldt partybus og sidenhen også singlen “GLASLOFT”. De har brugt foråret 2023 på at spille over 30 koncerter og har blandt andet været på tour med FABRÄK. Tidligere har de spillet på blandt andet RUST, Templet og HUSET, og har også tidligere opvarmet for Zar Paulo.
Lyt til ØNDI på spotify: