fbpx
Skip to content Skip to footer

DET BEGYNDTE I EN BAGHAVE

Lyden af os
Da landet for første gang blev lukket ned i 2020, tog vi, en gruppe venner i deres sabbatår, en spontan beslutning om at afholde vores egen festival i en baghave i Himmelev. Vi havde et behov for normalitet, og følte en trang til at se hinanden i øjnene uden at det var bag en skærm. Tiden hjemme i stuerne gik med at planlægge og glæde sig til vores eget lille festival påfund, og før vi vidste af det, stod vi med et musik line-up, en bar, campingareal og festivalarmbånd.

Stor succes!
Det blev så stor en succes, at vi dagen efter festivalens sidste dag, påbegyndte næste års planlægning. Efter en ligeså fed oplevelse i 2021, gik det op for os at vores ambitioner rakte ud over baghaven. Ugen efter vores sidste afvikling satte vi os sammen og talte om vores drømme. Herfra fastsatte vi os på at vi ville gennemføre en “rigtig” festival, hvor vi kunne dele alle de fantastiske oplevelser vi havde skabt sammen som venner.

MISSION

At skabe en festival i Roskilde med fokus på at støtte unge up-coming musikere i en festivalkontekst, som vægter bæredygtighed, repræsentation og kønsneutralitet højt. I sit arbejde mod dét, skal Nordlyd Festival opbygges i samarbejde med små ligesindede virksomheder, som tilsammen kan skabe en værdifuld oplevelse for andre.

VISION

Nordlyd Festival skal have et 100% repræsentativt line-up, og skal være et forum hvor alle føler sig trygge og velkomne.

Omverdenen skal have kendskab til Nordlyd Festival og associere den med vores værdier.

VORES VÆRDIER

Nonprofit og frivillighed

Nordlyd Festival skabes og afvikles af 100% frivillige og er et non-profit projekt.

Bæredygtighed og nyskabelse

Vi efterstræber os på at tage flere bæredygtige valg, og ønsker at forbedre og optimere den gængse måde at lave festival på.

Kønsneutralitet og inklusion

Vores festival skal være et frirum for alle mennesker uanset baggrund og identitet. Vi ønsker at se denne værdi i vores line-up såvel som vores deltagere.

Samskabelse og fællesskab

Nordlyd Festival skabes af den energi og kærlighed som alle de mennesker der berører den kommer med. Vi prøver at samle mennesker under omgivelser fyldt med sjov såvel som ansvar.